Kdaj se odločiti za »reseller« gostovanje spletne strani?

Če ste dejavni v poslu, ki se nanaša na splet in vse povezano z njim, potem ste se zagotovo že srečali z zakupom gostovanja za svojo ali strankino spletno stran. Morda pa ste ob pregledovanju različnih ponudnikov in paketov gostovanj prišli na idejo, da bi lahko celo sami tržili kaj podobnega?

Če imate po naključju še podjetje, kjer se ukvarjate z izdelavo spletnih strani ali s čim podobnim, potem vsekakor velja razmisliti o reseller gostovanju. Na ta način boste pokrili vse potrebno za svojo storitev in pri tem še kaj dodatno zaslužili.

Kaj pomeni zakup reseller paketa gostovanja?

Reseller paket gostovanja vam ponuja gostovanje neomejenega števila spletnih strani v sklopu zakupljenega prostora. Na ta način boste svojim strankam lahko prodajali spletna gostovanja po lastnih cenah in pogojih. In ne le to. Ker boste prejeli dostop do WHM nadzorne plošče, boste lahko svojim strankam omogočili lasten dostop do cPanel nadzorne plošče in upravljanje s svojimi paketi. Skratka, lahko boste počeli vse, kar počnejo ostali ponudniki web hostinga.

Na trgu ponudnikov spletnega gostovanja boste lahko nastopili pod svojo blagovno znamko in tržili svojo storitev. V veliko pomoč vam bo morebitno znanje iz digitalnega marketinga kot tudi različni oglaševalski kanali, preko katerih že nagovarjate svoje stranke. Imate veliko bazo email naslovov? Odlično, izkoristite jo!

Seveda pa s tem pride tudi nekaj obveznosti, saj boste morali poskrbeti za podporo svojim uporabnikom, kar s seboj prinaša tudi nekaj zahtevanega znanja upravljanja s spletnimi gostovanji in nastavitvami paketov. Nekaj osnovne pomoči lahko pričakujete od ponudnika reseller gostovanja, vse ostalo pa bo odvisno od vas.

Če poenostavimo, kot spletna agencija boste poiskali najprimernejšega ponudnika reseller gostovanja in zakupili določen prostor na strežniku. Pa recimo, da v našem primeru zakupite 50 GB. Ta prostor boste razdelili na pričakovane pakete znotraj celotnega paketa in jih ponudili na trgu po konkurenčnih cenah ali pa celo v akciji, preko katere boste lažje prišli do naročila za izdelavo spletne strani. Stranki boste dodelili dostop do nadzorne plošče na njenem paketu in ji prepustili naslednji korak do izdelave spletne strani.

Seveda pa je reseller paket dobrodošel tudi pri podjetjih ali posameznikih, ki se ne bodo ukvarjali z nadaljnjo prodajo gostovanj. Denimo, da ste nekdo, ki za svoje potrebe potrebuje večje število domen – spletnih strani, ki naj bi bile postavljene ločeno ena od druge in bodo koristile svoj dodeljen prostor na strežniku. To pomeni, da bodo vse domene in spletne strani imele na voljo svojo cPanel nadzorno ploščo, kar poenostavi marsikaj, kar se tiče organiziranosti.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button