Brezžični polnilec za vsak telefon

Množica sodobnih elektronskih naprav, ki jih najdemo v vsakem domu, zahteva množico kablov, ki skrbijo za napajanje oziroma polnjenje baterije. Kar se tiče pametnih telefonov, pa nam je končno na voljo precej praktična novost: brezžični polnilec, ki omogoča hitro polnjenje brez potrebe, da bi telefon dejansko priključili na kabel. Tovrstnemu polnjenju so prilagojeni telefoni s tako imenovanim Qi sprejemnikom, a s posebnim modulom lahko na enak način napolnimo tudi telefon, ki tega sprejemnika nima.

Brezžični polnilec za Qi telefone

Brezžično polnjenje še ni doseglo svojega vrhunca, saj lahko zaenkrat govorimo zgolj o delnem brezžičnem polnjenju. Telefona nam res ni potrebno priklapljati, temveč ga na polnilec zgolj odložimo, vendar pa mora ta imeti zunanje napajanje. Potrebno ga je torej priklopiti na elektriko.

Kljub temu brezžični polnilec predstavlja velik korak naprej, saj skrbi, da se lahko telefon polni vsakič, ko ga na primer odložimo na mizo. Le na ličen polnilnik ga je treba položiti, pa se bo baterija že napolnila.

Brezžično polnjenje omogoča veliko modelov, kako se to obnese v praksi, pa si lahko preberete v navodilih za brezžično polnjenje Samsung Galaxy S7, kjer so vam na voljo vsi odgovori. Sicer velja, da poteka polnjenje s stikom precej dobro za vse telefone, ki to omogočajo, tudi v primeru, da imate svojo mobilno napravo zaradi preprečevanja poškodb vstavljeno v ovitek.

Kaj pa polnjenje telefonov brez Qi sprejemnika?

Tudi za telefone brez sprejemnika, ki bi avtomatično omogočal polnjenje brez kablov, je mogoče. Potrebujete poseben zunanji sprejemnik, ki ga namestite na svoj telefon – priključite ga v micro USB vhod, nato pa že lahko uporabljate brezžični polnilec.

Zunanji model oziroma čip je izjemno tanka napravica, ki je v primeru, da imate svoj telefon v ovitku, ne boste niti opazili. Čip lahko izberete glede na model in znamko svojega telefona ali pa se odločite za univerzalnega.

Pestra izbira brezžičnih polnilcev

Poleg originalnih, ki jih nudijo proizvajalci mobilnih telefonov, so vam na voljo tudi drugi brezžični polnilci. Izberete lahko takšnega, ki je povsem po vašem okusu glede videza. Lahko je okrogel ali oglat, preprost plastičen, plastičen z LED osvetlitvijo, pa tudi eleganten lesen.

Leseni brezžični polnilci za telefon

Pomembno je, da je polnjenje hitro, če se videz sklada z opremo vaše pisarne ali doma in tako na mizi ali pultu ne bo deloval kot moteč element, pa še toliko bolje. Bi brezžični polnilec imeli tudi sami? Preverite spletno trgovino Hud.si.

Kaj še lahko pričakujemo?

Zaenkrat brezžični polnilec nima velikega »dometa«, kar pomeni, da je telefon nanj dejansko potrebno položiti – razdalja za polnjenje je zgolj nekaj milimetrov. Naslednji korak v razvoju bodo torej polnilci, kjer dejansko ne bo potrebno paziti na stik in se bo telefon napolnil tudi takrat, ko bo od polnilca oddaljen.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button