Web Hosting – posel za vas?

Ste vedeli, da lahko spletno gostovanje pričnete ponujati tudi sami? Najbolje pri vsem je, da vam ni potrebno investirati v strežniško opremo, pa tudi posebnega znanja ne potrebujete. Dovolj bo računalniška pismenost, ostale malenkosti, povezane s samim gostovanjem, pa se boste naučili sproti. Pri tem imamo v mislih zgolj podporo svojim naročnikom, kar pa se tiče vzpostavitve in vzdrževanja samega strežnika – o tem vam ne bo potrebno skrbeti.

Že veste, o čem govorimo? Gre za »Reseller Web Hosting«, torej za tako imenovano reseller gostovanje oziroma za nadaljnjo prodajo paketov spletnega gostovanja. Nadaljujte z branjem prispevka in odkrijte, ali bi omenjena storitev prišla v poštev tudi v vašem primeru in približno koliko bi z njo lahko zaslužili.

Kaj je reseller gostovanje?

Web Hosting, ki omogoča nadaljnjo prodajo, ponujajo številni ponudniki spletnega gostovanja. Ne le v tujini, tudi pri nas jih je kar nekaj, najbolj znan pa je zagotovo NEOSERV.si, ki ima pripravljenih pet paketov. Najcenejši je na voljo že za 3,33 € na mesec, omogoča pa 10 GB prostora na SSD strežniku ter 10 cPanel računov. Največji paket zajema 90 GB prostora in neomejeno nameščenih cPanel nadzornih plošč. Če se zanimate za reseller gostovanje, vam vsekakor priporočamo, da si ogledate njihovo ponudbo.

Reseller gostovanje NEOSERV.si

Kot uporabnik reseller gostovanja boste prejeli dostop do nadzorne plošče (WHM), v kateri boste imeli dober nadzor nad celotno situacijo. Videli boste, koliko prostora imate še na voljo, kreirali boste lahko cPanel račune, ustvarjali poljubno velike pakete, jim določali lastne cene in podobno. Skratka, imeli boste Web Hosting v pravem pomenu besede, saj boste pakete gostovanja lahko prodajali končnim naročnikom, ti pa niti ne bodo vedeli, da gre v resnici za zakup strežniškega prostora pri drugem ponudniku.

Ali Reseller Web Hosting resnično omogoča ustvarjanje dobička?

Seveda, sicer storitev niti ne bi obstajala. Najbolje bo, da ostanemo kar pri prej omenjenem primeru in naredimo preprosto računico. Predpostavimo, da imate zakupljenih 10 GB prostora, ki ga razdelite na deset enakih delov in ponudite svojim končnim naročnikom. Če sami plačujete 3,33 € na mesec, za vsak posamezni paket pa zaračunate 2 € na mesec, boste v enem letu za reseller gostovanje plačali 40 €, zaslužili pa 240 €.

V prikazanem primeru so številke še relativno nizke, toda princip, na kakšen način deluje Web Hosting za nadaljnjo prodajo, smo vam prikazali. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da več kot imate naročnikov, več lahko iz reseller gostovanja iztržite. Seveda pa boste v tem primeru potrebovali tudi večji paket z večjo količino strežniškega prostora.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button