Izdelava spletnih strani zahteva dobro načrtovanje

Včasih je bilo nujno, da si na spletu prisoten – in marsikatero podjetje je težilo zgolj k temu. Seveda pa to v današnjem času ne zadostuje več in imeti spletno stran ni prav nič koristno, če ta ni takšna, da pritegne obiskovalce ter vam tako pomaga pri prepoznavnosti blagovne znamke oziroma pri povečanju uspešnosti vašega podjetja. Izdelava spletnih strani mora tako upoštevati kar nekaj dejavnikov:

  • spletna stran mora biti reprezentativna oziroma primerno zastopati podjetje in panogo;
  • spletna stran mora biti lepo oblikovana in ponujati kakovostne vsebine;
  • spletna stran mora biti uporabniku prijazna;
  • spletna stran mora biti prilagojena okolju oziroma odzivna (»responsive«);
  • spletna stran mora biti umeščena visoko v spletnih iskalnikih.

Seveda bi lahko našteli še veliko drugih meril, ki jih postavlja kakovostna izdelava spletnih strani, a ta veljajo za osnovo.

Kako se začne izdelava spletne strani?

Kako se lotiti projekta, smo povprašali pri profesionalcih. Izdelava spletnih strani Primoss, kjer naročnika že na svoji strani seznanijo z vsem, o čemer velja razmisliti pred pričetkom izdelave strani, nam je postregla s kar nekaj odgovori. Priporočamo vam, da si jih pogledate tudi sami.

Načeloma velja, da je potrebno spletno stran prilagoditi naravi in zahtevam podjetja, ki naj bi jih ta predstavljala, kar pomeni, da je potrebno samo naravo podjetja in njegovo panogo upoštevati tako pri sami programski zasnovi kot tudi pri oblikovanju in umeščanju primernih vsebin.

Vendar pa se izdelava spletnih strani ne začne s skiciranjem dizajna, kajti čeprav je res, da morajo biti strani na videz prijetne, to ni njihov glavni namen. Izdelava spletnih strani si mora prizadevati v prvi vrsti za to, da bodo spletna mesta nudila primerno podporo blagovni znamki in pomoč oddelku trženja v vsakem podjetju. Spletna stran je namreč orodje, ki je namenjeno promociji in prodaji, in tega se je potrebno zavedati.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button