DigitPen – ugodno prevajanje spletnih strani

Izdelujete spletne strani za naša in tuja podjetja, pri tem pa želite ponuditi celovito storitev, vse od programiranja in oblikovanja do priprave vsebin? Mnoga podjetja, ki izdelujejo spletne strani, priznavajo, da se zatakne ravno pri slednjem: pri pripravi vsebin.

S fotografijami običajno ni težav, saj jih zagotovi lastnik strani oziroma se lahko kupijo v spletni banki fotografij, z besedili pa je vedno križ. Potrebno je najti odličnega in iznajdljivega pisca, potem pa pogosto poskrbeti še za prevajanje.

Prevajanje spletnih strani

Prevajalska agencija DigitPenBi radi našli podjetje, ki je specializirano za prevajanje in katerega ponudba obsega tudi prevajanje spletnih strani? Obiščite spletno stran prevajalske agencije DigitPen, ki se lahko pohvali z izkušnjami tudi s tega področja. Kljub temu, da se včasih zdi, da je prevajanje spletnih strani enostavno, saj gre bolj kot ne za splošna besedila, kjer ni potrebna strokovna terminologija, namreč še zdaleč ni tako.

Za vsako spletno stran oziroma vsakega naročnika velja kakšna specifika, ki je značilna zgolj za njegovo področje, prav tako pa sam »tehnični« prevod še zdaleč ne zadostuje. Če bi bilo potrebno poskrbeti zgolj za prevod povedi v besedilu, bi brez težav uporabili spletni prevajalnik in nato njegove nerodne povedi še nekoliko »zloščili«.

A ne gre tako. Potrebno je poskrbeti, da se pri besedilu ohranita njegov pomen in smisel, prav tako pa ga je potrebno prilagoditi novi ciljni skupini. Kulture so si med seboj pač različne, in besedilo, ki je primerno za nemški trg, morda ni primerno za francoskega ali slovenskega, saj smo si narodi kulturno različni in imamo lahko do iste trditve ali mnenja povsem drugačen odnos.

Kulturna raznolikost
Zaradi kulturnih raznolikosti je prevode potrebno prilagoditi ciljni publiki.

Prevajalska agencija DigitPen poskrbi, da vključuje prevajanje spletnih strani tako prevod kot lekturo, stilske popravke in tudi prilagoditev glede na jezik in kulturo. Če bi radi svojim strankam ponudili izdelavo spletnih strani s popolno ponudbo, torej vključno z vsemi vsebinami in njihovimi prevodi, je DigitPen zagotovo odličen partner.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button