Izdelava spletnih trgovin ni enostavna

Preden se stranka odloči, da bo svojo trgovino odprla tudi na spletu, se mora dobro pozanimati, kaj vse takšno dejanje potegne za seboj. Pri večini podjetij se tega namreč ne zavedajo. Misleč, da se produkte »vrže« na internet in potem ljudje kar sami pridejo na spletno stran in nakupujejo, se marsikdo zakoplje v kup dela in stroškov, na koncu pa iz vsega skupaj ni ravno nekega velikega učinka. Na hitro bi kdo celo rekel: »Za malo denarja, malo muzike.« A pustimo pregovore, reke in aforizme ob strani.

Izdelava spletnih trgovin v resnici sploh ni tako preprosta, kot bi si kdo lahko mislil. Ob sami izvedbi je potrebno razmišljati zelo široko. Od tega, kako se bo pričelo izdelovati trgovino, kdo so ciljne stranke, ki kupujejo preko spleta, do tega, koliko produktov se bo prodajalo že sedaj ter koliko čez denimo leto ali dve. Pa to še ni vse, potem sledijo načini prevzema, pa plačila in kakšne dodatke bi si za stranke še radi omislili, npr. natančne opise izdelkov, predstavitvene video posnetke, dodano dokumentacijo in podobno.

Verjemite, da že podatkov o produktih pogosto ni preprosto dobiti, kaj šele urediti, prevesti, napisati v obliko, v kateri bodo lepo vidni v spletni trgovini, sploh ker bodo nekateri odprli spletno stran v eni vrsti brskalniki, drugi v drugi, tretji pa na tabličnem računalniku ali mobilnem telefonu. Kako obdelati slike? Boste produkte sami fotografirali in kakšne velikosti naj bodo slike, da ne govorimo o tem, kako naj se prikazujejo, katera naj bo prva in katera druga, koliko naj jih sploh bo in kako datoteke pravilno poimenovati. Pa smo komaj pri vnosu izdelkov.

Tako to delajo mojstri

Izdelava spletnih trgovin je gotovo posel za podjetje, ki se na to spozna in kjer je ekipa ljudi z izkušnjami sposobna takšen projekt izpeljati od začetka do konca v primernem času. Čas izvedbe je vse bolj pomemben, saj se v tem hitrem gospodarskem tempu zgodi, da je danes neka stvar aktualna, že jutri pa več nikogar ne zanima.

Čas izdelave spletne trgovine
Čas izdelave spletne trgovine je pomemben kriterij izbire ponudnika.

Profesionalci se lotijo izdelave spletne trgovine tam, kjer je to najbolj pomembno – pri svetovanju stranki. Če stranka že od samega začetka ni natančno seznanjena z vsemi podrobnostmi, se bo kaj hitro zapletlo. Marsikdo je tudi šokiran, ko izve, koliko dela ga v resnici še čaka, čeprav mu bo trgovino naredil nekdo drug.

Tudi ko je že narejena, pa je to komaj začetek. Sedaj vas čaka dnevno osveževanje izdelkov, dodajanje vsebin, marketinške akcije preko letakov in socialnih omrežij ter seveda stik s strankami, ki morajo biti na koncu zadovoljne, se k vam vračati ter vas priporočati svojim prijateljem in znancem.

Če si po tem branju še vedno želite imeti svojo spletno stran in preko nje prodajati, karkoli že pač, vam je sedaj najbrž jasno, da izdelava spletne trgovine še zdaleč ni enostavno opravilo in da je ta proces najbolje prepustiti v roke nekomu, ki ima na tem področju veliko izkušenj.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button