Spletni marketing

Spletni marketing se nanaša na najrazličnejše vrste marketinga, za katerega kot medij uporabljamo splet. Precej soroden mu je tudi e-mail marketing, ki izhaja iz njega, hkrati pa se v nekaj bistvenih elementih razlikuje.

Trženje na spletu

Splet je odličen medij za marketinške namene, saj je sodoben in hitro prilagodljiv, ima velik doseg, je uporabnikom vedno dosegljiv, spletne strani pa so večinoma na voljo brezplačno. Razen seveda izjem, na primer strani s TV vsebinami ali spletnih izdaj nekaterih časopisov. To pomeni, da je lahko tudi oglaševanje precej poceni – vsaj, če splet primerjamo s klasičnimi mediji, kjer so cene naravnost vrtoglave.

Tečaj spletnega marketinga
Bi se radi naučili spletnega marketinga? Prijavite se v tečaj.

Poleg oglaševanja so na spletu možne še druge tržne aktivnosti. Spletni marketing omogoča promocijo po različnih kanalih, na primer na družabnih omrežjih, s pomočjo PR objav, predstavitev, spletnih igric, nagradnih iger in natečajev …

Skorajda ni marketinškega prijema, ki ga poznamo pri klasičnih medijih, in se ne bi prenesel tudi na področje spletnega marketinga. Še celo direktno pošto, ki nam je šla v nabiralnikih nekoč tako na živce, da smo nanje lepili nalepke s prepovedjo, smo v elektronski obliki vzeli za svojo. Ja, spletni marketing pride pogosto tudi tja, kamor podjetjem po klasičnih poteh ni uspelo.

Kaj je e-mail marketing?

Nočete pošte z oglasi in prospekti v poštnem nabiralniku? Kaj pa v elektronskem pošten nabiralniku? Kar priznajte, na koliko različnih vrst novic ste naročeni, in da ste se naročili povsem sami. Tako prejemate pošto o znižanjih, novih proizvodih in podobnem. Spletni marketing v obliki e-mail marketinga je izjemno uspešen ravno zato, ker se uporabniki spleta nanj naročajo sami.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button