Nove kartuše so bile od nekdaj drage

Morda se zdi komu naslov članka nepojmljiv, kajti v javnosti že od nekdaj kroži ideja o tem, da so kartuše (toner123.si) tako pregrešno draga stvar, da si preprosto nihče ne more privoščiti večje količine tiskanja. V resnici že nekaj časa ni tako, kajti nekatere kartuše je mogoče tudi ponovno napolniti z barvo in jih uporabiti znova in znova.

Ko se izpraznijo jih morate zamenjati – ali napolniti

Če se kartuše izpraznijo, vam tiskalnik javi, da v njih ni več barve. Vendar v resnici barve največkrat zmanjka samo v eni izmed njih. V tiskalniku pa jih je lahko več. Največkrat so tri barvne kartuše in ena črna, pogosto pa je ena črna večja in z običajno barvo, druga pa manjša in z bolj kvalitetnim polnilom. Tako se ne čudite, če ima tiskalnik dve črni kartuši – zdaj veste, zakaj.

Napolnite jih sami ali zamenjajte s ponaredki

Ko se kartuše izpraznijo, jih marsikdo zavrže. Načeloma naj jih ne bi metali v navadne smeti, čeprav se ravno to največkrat zgodi. Nekatere trgovine, celo vrtci in šole jih zbirajo, in lahko jih odnesete tja, kjer bodo družbo delale drugim izrabljenim ter se z njimi potem družno odpeljale v postopek reciklaže.

Če so kartuše takšne, da jih lahko polnite, imajo na robu pokrovček, ki ga lahko dvignete, v kartušo pa spustite dodatno barvo iz stekleničke. To je najbolj enostavno storiti tako, da uporabite ceneno brizgalko, ki jo lahko nato umijete in uporabite vsaj še nekajkrat. Če so nove kartuše v setu vredne od 40 do celo 80 evrov, pa so kartuše, ki jih je mogoče polniti, lahko vredne veliko manj. Enako velja za tiste, ki preprosto niso narejene v tovarni proizvajalca tiskalnika.

Njihova nižja cena pa nikakor ne pomeni, da boste tiskali veliko manj kvalitetno. Obstajajo celo podjetja, ki izdelujejo barvo po veliko nižji ceni od originalne in hkrati jamčijo, da bo kvaliteta izpisa enaka originalni barvi ali celo boljša. Iz lastnih izkušenj lahko povemo, da je temu največkrat v resnici tako.

Priporočamo vam, da poiščete primernega proizvajalca in se ga držite. Tako ne boste nikoli več rekli, da so kartuše drage, če pa se jih boste naučili napolniti sami, pa še toliko manj. Seveda se lahko barva tudi polije, kar se lahko konča zelo slabo, še posebej, če imate na tleh kakšno dragoceno preprogo ali tiskalnik v bližini velike sedežne garniture. Napolnite jih torej na nekem mestu, kjer ne morete narediti nobene večje škode in jih nato pazljivo vstavite nazaj v tiskalnik.

Neovizija

Neovizija.com sledi viziji časa in trendov na področju računalništva, interneta in tehnologije. Če vas omenjena področja zanimajo, ste lahko prepričani, da boste na našem spletnem portalu našli ogromno zanimivih vsebin. Zahvaljujemo se vam za obisk in vam želimo prijtetno branje!

Drugi berejo

Back to top button